MARIANYDESIGN

D E V E L O P I N G  I N  S T Y L E

Alle klanten van MARIANYDESIGN gehost door MARIANYHOSTING over op SSL!

Alle klanten die webhosting afnemen via MARIANYHOSTING zijn over op SSL. Nog ruim op tijd voordat bijvoorbeeld Google Chrome dit gaat verplichten vanaf juli 2018. Meer kunt u hierover lezen via deze link: Chrome gaat vanaf juli sites zonder https als onveilig aanmerken.

Traag maar gestaag gaan steeds meer websites wereldwijd over van http:// naar https://. Uw website overzetten van http naar https kan een ingewikkeld proces zijn. Geen paniek! MARIANYHOSTING heeft alles onder controle.

De wereld van website-eigenaren is de laatste tijd vaak in rep en roer als het gaat over https: “Eén of andere SEO-specialist of Facebook-advertentie geeft aan dat ik NU moet overstappen op SSL omdat ik anders bezoekers misloop en mijn bezoekers onveilig zijn?!”

Wat is http / https?

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol. HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. In het kort zijn beide protocollen voor communicatie tussen een browser (zoals Google Chrome, Firefox en Safari) en een webserver.

Bij gebruik van https worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers nagenoeg onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

Om van http naar https over te gaan heeft u een SSL beveiligingscertificaat nodig. U zou denken dat de meeste websites al een SSL certificaat hebben, maar niets is minder waar. Slechts 35% van alle websites heeft op dit moment SSL.

Dit is dus een uitgelezen kans om u te onderscheiden en een voorsprong te behalen op je concurrenten! MARIANYHOSTING biedt SSL certificaten aan.

Wat zien bezoekers?

Hieronder een voorbeeld van een websites die niet op https draait. Als u deze website aanroept in uw browser ziet u daar een klein i’tje staan. Die geeft aan dat dit geen veilige verbinding is:

Soms wil het wel eens gebeuren dat externe websites naar uw website linken met https:// voor uw url, ook als uw site nog geen SSL heeft. Wanneer dit gebeurt geven browsers een mega grote waarschuwing. Zij verwachten namelijk dat ze de bezoeker naar een versleutelde verbinding sturen, wat in werkelijkheid niet zo is wanneer je site nog op http draait:

 

Een melding die u liever niet naar voren ziet komen bij uw eigen website, natuurlijk. Zorg er dus voor dat alle inkomende links altijd het juiste protocol (http of https) gebruiken. Hieronder ziet u een voorbeeld van de IMU website. Deze heeft wel een actief SSL certificaat en draait dus op https. De browser geeft aan dat de website een versleutelde verbinding heeft en dat u zich dus in veiligheid bevindt.

 

Waarom zou je je website overzetten naar https?

  • Veiligheid. U wilt dat uw website en uw klanten veilig zijn. Zeker wanneer zij gegevens op uw website achterlaten zoals inlog- of betaalgegevens. De verbinding tussen uw website en de computer van uw bezoeker wordt met een SSL certificaat optimaal beveiligd. Safety first!
  • Vertrouwen. Het straalt vertrouwen uit naar uw bezoeker. Websites met een SSL certificaat krijgen de melding secure of veilig voor de url, plus een groen slotje. Het stelt uw bezoekers gerust. En hoe meer vertrouwen een bezoeker bij uw site voelt, hoe groter de kans dat ze een aankoop bij u doen.
  • Zoekmachineoptimalisatie. Google doet alles voor een zo veilig mogelijke webomgeving. Google dropt al jaren hints dat websites met https verkozen gaan worden boven sites met http. Ze zullen dit dus ook verwerken in hun ranking mechanisme. Wat we gaan zien is dat websites met https hoger in de zoekresultaten naar voren gaan komen. Een mooie kans op het gebied van SEO!

Nu omzetten?

Dat kan! Ook al bent u nog geen klant bij MARIANYHOSTING. Neem contact op via het contactformulier voor een aanvraag.